Kako do kuhinje?

Kuhinje po mjeri zauzimaju posebno mjesto u asortimanu izrade namještaja. Savremene kuhinje danas moraju da zadovolje dva uslova, na prvom mjestu moraju biti funkcionalne i dobro organizovane, a također moraju da zadovolje i određene estetske standarde.

Kuhinje po mjeri izrađuju se prema dimenzijama prostorije koju želite da opremite.

Moderan dizajn, vrhunski kvalitet izrade, veliki izbor dezena i materijala, omogućiti će Vam da u svom domu imate onakvu kuhinju o kakvoj ste oduvijek sanjali. Izuzetno veliki izbor boja omogućava razne kombinacije, od hladnih boja pa preko drvo-dezena do toplih i jakih boja koje toplo preporučujemo.

IZMJERITE SVOJ PROSTOR

Načinite grubu skicu prostora (označite dovode i odvod vode, radijatore, poziciju vrata i prozora.

POŠALJITE NAM VAŠE SKICE

Vaše skice pošaljite na nas e-mail ili dođite do našeg izložbenog salona gdje ćemo Vam napraviti ponudu.

DOGOVOR OKO DETALJA

Po prihvaćanju ponude izlazimo na teren, precizno ćemo izmjeriti Vaš prostor i eventualno dogovoriti izradu 3D prikaza, kao i dogovoriti detalje i specifičnosti koji su vidljivi isključivo kada se dođe u prostor.

MONTAŽA

Nakon izrade, dolazimo u Vaš prostor izvršiti montažu kuhinje, sudopera i ostalih ugradbenih aparata. Montaža se obavlja vrlo profesionalno i s pažnjom na svaki pa i najsitniji detalj budući da se jedino na takav način može doći do vrhunskog proizvoda.

Video prikaz kuhinje po mjeri

Kuhinje dijelimo prema vrsti materijala od kojeg su izrađene fronte (vratnice):

Korpus - skup elemenata tj. ploča od kojih se radi tijelo elementa bez polica, ladica ili vrata. Znači samo kutija. Najčešće se rade od iverala.

Fronte - vrata ili svi prednji(vidljivi) dijelovi rade se od iverala, lakiranog medijapana, furnira, punog drveta i gotovih ploča na medijapanu koje se moraju kantirati.

Radne ploče - kod izrade kuhinjskih radnih ploča, najrašireniji i najprihvaćeniji materijal u današnje vrijeme je iverica debljine 38mm presvučena u nekome od brojnih dekora (kao npr. imitacija kamena ili drveta itd.) napravljena postforming postupkom. Standardno su široke 600mm i 900mm, a najveći izbor dekora postoji za širinu od 600mm.

Korpus kuhinje

Korpusi kuhinja i radne plohe izrađuju se od ploča vodećeg evropskog proizvođača EGGER gdje možete birati između 70-ak dekora, a mogu biti izrađeni i iz masivnih drvenih ploča. Za lagano i dugotrajno funkcioniranje vrata i ladica zaslužan je vrhunski BLUM okov (spojnice Clip, Aventos podizači, Tandembox tihe ladice sa mnoštvom dodataka, Metabox ladice , itd. ).

Tu je i ostala oprema kuhinja kao što su izvlačne i okretne košare PEKA-Švicarska, kante za otpad, rasvjeta, zidne košarice, ručkice, aluminijski okviri, nape TEKA FABER , sudoperi TEKABLANCO i Franke. Sve te materijale nabavljamo u suradnji sa renomiranim tvrtkama SCHACHERMAYERJ.u.A. FRISCHEIS ELGRAD. Masivno drvo domaćeg BiH porijekla. Završna obrada i lakiranje masivnih dijelova vršimo sa vrhunskim vodootpornim poliuretanskim lakovima u 3-5 slojeva nanosa.

Fronte kuhinje imaju najveći uticaj u kuhinji, pa se za fronte biraju najatraktivniji materijali. Izbor podrazumjeva biranje modela fronte, dekora i završne lakirane obrade koja može biti mat ili sjaj. Fronte ormarića imaju najveći vizualni utjecaj u kuhinji, pa se za fronte biraju najatraktivniji kvalitetni materijali. Izbor podrazumijeva biranje stupnja sjaja ili dekora površina, ali naravno i vrstu materijala.

Ručkice za namještaj sastavni su dio baš svakog ormara. Mogu biti potpuno skrivene i nevidljive ili se svojim oblikom i obradom istaknuti, te utjecati na klasičan, vintage ili moderan dizajnerski dojam cijelog prostora. No glavna im je ipak zadaća praktično otvaranje kuhinjskih elemenata uz jednostavno održavanje i čišćenje.

Fronte kuhinje

Radne ploče

Kuhinjske radne ploče su najzahtjevnije površine u domaćinstvu. One su prirodna žarišna točka svake kuhinje i ključni dio njenog dizajna (uz dizajn kuhinjskih ormarića i izbor odgovarajućih sudopera). Stoga radne ploče moraju biti vizualno atraktivne, ali i dovoljno otporne radi svakodnevne pripreme hrane i redovitog intenzivnog čišćenja.

S obzirom na podosta velik izbor raznih opcija i karakteristika ploča preporučuje se utrošiti nešto vremena i truda za izbor onih koje će najviše odgovarati svim zahtjevima korisnika u vizualnom i funkcionalnom smislu.

U ponudi imamo mineralne ploče, porculan, compact, granit, kvarc ili dekorativni iverali raznih debljina.

Funkcionalni dodaci za kuhinje

Visoki apotekar Peka

Izvlačna utičnica iz visećeg elementa

Podgradni inox sudoper i kanta za smeće

Blum servo drive otvaranje pomoću struje

Podizni zglobni mehanizam Aventos Blum HF

Skrivena ladica u ladici – automatsko povlačenje

Tandem box ladice Antaro Blum sa staklom

Okretni okov Peka

Podizni mehanizmi Aventos Blum HL

Okretni okov za slijepi ugao Peka

Utičnica u fixnoj blendi

Uska izvlačna kolona Peka

Drveni umetak za ladice 1

Drveni umetak za ladice 2

Izvlačna utičnica iz radne ploče

Kanta za otpatke Blanco Select 60/2

Magic corner – maksimalno iskorištavanje uglova

Pregrade u elementu

Aventos Blum HF